Kategorier

Leica GDF302 trefot med optiskt lod

Leica GDF302 trefot med optiskt lod

Trefot med hög vridstyvhet

Exkl.moms

2805:-

Lägg till i varukorg:

  • Modell: 842064
  • Sökord: 

  • Leica, GDF302, Trefot, Lod


Vi reserverar oss för alla eventuella sakfel i texten, felaktiga priser samt som produktbilderna inte överensstämmer med den aktuella varan. Ni är alltid välkomna att höra av er om ni upptäcker sådana fel i vår webbshop.

Leica GDF302 trefot med optiskt lod

Precis som för ett stativ är trefotens stabilitet en viktig faktor när det gäller mätnoggrannhet. Vridstyvheten, den viktigaste egenskapen för en trefot, kontrolleras och testas kontinuerligt under tillverkningen. De underhållsfria fotskruvarna på Leica Geosystems trefot ger alltid en mjuk rörelse utan spel, även efter många års användning. Stödytan på trefötterna matchar perfekt basen på alla instrument och ger en extremt noggrann tvångscentrering. Det optiska lodets robusta konstruktion eliminerar i princip behovet av justering under hela trefotens livslängd. Konstruktionen är utformad för att fungera pålitligt även vid extrema temperaturer och vid fuktiga och dammiga förhållanden.

Originalets vridstyvhet
Trefotens vridstyvhet, eller hysteres, är ett mått på hur exakt den återgår till sin startposition när instrumentet har stannat. Denna hysteres är en relativ rörelse mellan den övre plattan och basen på en trefot. Rörelsen uppstår när ett TPS-instrument roterar. Vridstyvheten har en direkt påverkan på instrumentets vinkelnoggrannhet, som i detta fall är mycket hög. Att optimera hysteresen som Leica Geosystems har gjort är en komplex process som kräver högsta precision: en förflyttning av den övre plattan till den undre plattan på 0,3 um motsvarar ett vinkelfel på 1". Motoriserade instrument med hög acceleration och bromskraft kräver i synnerhet trefötter med mycket hög vridstyvhet.

Den idealiska trefoten för dina instrument
Alla originaltillverkade trefötter uppfyller Leica Geosystems stränga specifikationer och kvalitetsstandarder. Ditt val av trefot bör baseras på dina individuella krav på noggrannhet.

Professional 5000: Hysteres: maximalt 1" (0,3 mgon) eller bättre.
Professional 3000: Hysteres: maximalt 3" (1,0 mgon)
Professional 1000: Hysteres: maximalt 5" (1,5 mgon)


Kunder som köpt denna produkt köpte även...